Vurderer du å leie bil, men er usikker på hva det egentlig koster? Det kan være vanskelig å gi en nøyaktig pris på leiebil, ettersom det vil variere ut fra hva du skal bruke bilen til og hvilken type bil du har behov for. Her får du en oversikt over det som påvirker prisen når du skal leie bil!

 

Hvilken biltype trenger du?

Den billigste biltypen er ofte relativt små biler, hvor du fint kan få plass til en familie på to voksne og to barn. Skal du derimot på langtur, og i tillegg trenger plass til masse bagasje, er nok denne typen bil i det minste laget.

Jo større plass du trenger i bilen, jo mer vil det som oftest koste.

Lastebiler, varebiler og andre spesialbiler, som for eksempel minibuss, er typisk de dyreste bilene å leie. Her vil også prisene variere etter hvor stor bil du trenger.

 

Hvor langt skal du kjøre?

Prisen per døgn på leiebilen vil alltid variere etter hvor langt du planlegger å kjøre. Det gir nemlig en større slitasje på bilen å kjøre 500 km på ett døgn enn om du bare skal kjøre 50 km. Jo større slitasje på bilen, jo oftere må den ha service og dekkskift, noe som er en utgift for bilutleieren. Forsikringen vil også bli dyrere for bilutleieren jo lengre bilene skal kjøre.

Noen bilutleiere har innebygd et visst antall kilometer i en basispris. Da koster det ikke mer per døgn før du kjører over denne grensen. Andre bilutleiere beregner prisen ut fra antall kilometer du kjører per døgn.

Kilometerne du oppgir før du leier, trenger ikke å stoppe deg fra å kjøre lengre. Kjører du utover de avtalte kilometerne, vil det bare komme ekstra kostnader når du leverer tilbake bilen.

 

Trenger du GPS eller barnesete?

De fleste bilutleiere tilbyr deg flere tilleggsvalg når du skal leie bil. Har du behov for GPS, barnesete, takboks eller lignende, er det flere steder som gir deg den muligheten. Da må du ha med i tankene at det vil komme et ekstra gebyr som varierer fra engangspris til døgnpris, alt etter hvem du leier fra.

 

Bensin, bompenger, parkering og ferjeutgifter

Det er kanskje lett å glemme, men det finnes mange løpende utgifter når du skal leie bil. Selvfølgelig trenger du drivstoff, alt etter hvor langt du kjører, men det vil som regel alltid komme utgifter til bompenger og parkering i tillegg. Skal du kjøre langt, må du også beregne prisen på ferjer eller dyrere bompenger for nye eller lange tunneler og broer.

Vet du ikke hvor langt du skal kjøre? Her kan du beregne kjørelengde!

Her kan du spare mye på å leie el-bil. Med el-bil vil du nemlig slippe bompenger og nyte godt av både gratis parkering og ferjeturer. Bilen må fremdeles lades, men ikke til de samme, stive prisene som drivstoff. I tillegg er el-bil en av de rimeligste biltypene å leie.

Bompenger betaler du til biluteleieren i etterkant. Leverer du bilen med full tank, vil du også slippe å få ekstra regning for påfylling av drivstoff. Noen bilutleiere, som Bergen Bilutleie, tar ikke ekstra betalt for å fylle drivstoff.

 

Skal du levere bilen på samme plass som du hentet den?

Hvis du skal hente bilen i Bergen, men vil levere den i Oslo, vil det forekomme en ekstra kostnad for bilutleieren for å få bilen tilbake til Bergen. Derfor vil det være billigere for deg å levere leiebilen på det samme stedet som du hentet den.

Det er ikke alle bilutleiere som tilbyr muligheten å levere bilen et annet sted enn den ble plukket opp. Det er som oftest de store selskapene, med flere utsalgssteder rundt i verden, som har slike ordninger. Uansett er det verdt å sjekke om det er en mulighet før du bestemmer deg for hvem du skal leie bil av.

Bergen Bilutleie tilbyr henting og levering på Flesland og ved UnoX i Bergen sentrum.

skade på leiebil med målestokk som viser at den er 20 centimeter lang

Hva skjer om du skader bilen?

Det er viktig at du er klar over hvordan forsikringen fungerer ved leie av bil. Du vet aldri når du kan være uheldig. Hos noen bilutleiere kan du velge mange forskjellige forsikringstyper selv, mens hos andre er den viktigste forsikringen allerede inkludert i prisen.

Du bør alltid sjekke forsikringsmulighetene før du skal ut å leie bil, slik at du ikke velger for mange eller unødvendige forsikringer i hastverket med å få leid bilen. For det første bør du vite hva som gjelder under de forsikringene du allerede har, for eksempel kan en god reiseforsikring eller bilforsikring inkludere uhell ved bruk av leiebil. Når du vet hva du er forsikret mot, kan du se på forsikringstilbudene til bilutleieren og finne ut hvilken du har behov for.

Det er som oftest mulig å tegne en ekstra forsikring med bilutleieren for å sikre lavere egenandel om uhellet skulle være ute. For eksempel kan tilleggsdekningen til Bergen Bilutleie hjelpe deg ved å redusere egenandelen fra 10 000 kroner til 5 000 kroner for personbiler og mindre varebiler, eller fra kr 15000 kroner til 7500 kroner for større varebiler og lastebiler.

Ta gjerne bilde av bilen før du leier den og før du skal levere den tilbake. Da er du på den sikre siden om det skulle komme noen krav om innbetaling på skader som du ikke har påført bilen.

 

Har du lyst å leie bil, men vil vite prisen først? Hos Bergen Bilutleie kan du beregne prisen før du bestemmer deg for å leie! Prisen kommer med kilometerberegning og mulighet for å velge tilleggsutstyr. Beregn prisen på leiebil her!