Har du fått motorstopp og lurer på hvordan du skal komme deg videre? Skal du leie bil og lurer på hva som skjer om bilen får motorstopp? Her ser du hvordan du går fram for å skaffe deg leiebil når uhellet er ute!

 

Hva gjør du når du opplever motorstopp?

Det første du skal gjøre når du har fått et motorstopp er å ringe et bilbergingsselskap eller redningsselskap. De fleste bilprodusenter selger i dag biler med garanti og veihjelp i 5-7 år fra bilen er ny. Da må du ringe det veihjelpsnummeret du har fått av dem. Er det en kollisjonsskade kan du ringe  et redningsselskap, for eksempel Viking, Falck eller NAF. Mange er medlem hos disse redningsselskapene eller har veihjelp inkludert i forsikringen, men du kan uansett ringe dem og be om hjelp.

Redningsselskapet vil vurdere over telefonen om det er mulig å fikse bilen der du er. Er det bare snakk om et punktert dekk, kan de komme ut til deg og skifte dekk på stedet. Ved mer omfattende skader må bilen taues vekk for å repareres. Det er da du kan trenge leiebil.

 

Trenger du nødvendigvis leiebil?

I mange tilfeller kan du klare deg uten leiebil. Er du i hjemlige strøk så kan du gjerne ringe til noen du kjenner som kan hente deg, og deretter vente på at bilen blir fikset. Men mange har gjerne behov for bil i hverdagen eller akkurat i det øyeblikket.

Hvis du trenger å komme deg videre, så er det greit å få tak i en leiebil.

Hvis redningsselskapet har tid og mulighet, kan de gjerne komme med en leiebil fra egen bilpark, som de frakter på bergingsbilen, eller de kan kjøre deg til et bilutleiefirma. Merk at flere bilbergingsselskap har avtaler med store bilutleiefirmaer og kan ta med seg de mest vanlige personbiltypene på bergingsbilen. Hvis du for eksempel trenger en varebil, minibuss eller lastebil, må du gi  veihjelpsfirmaet beskjed om dette eller selv ringe for å skaffe det.

Flere tider på året er det sprengt kapasitet hos redningsselskapene, og du kan risikere å stå lenge og vente før de får mulighet til å komme og taue bilen. Da kan du gjerne avtale med dem at du legger nøklene et bestemt sted, slik at bilbergingsfirmaet kommer seg inn i bilen. Du kan da skaffe deg leiebil selv, for eksempel ved at bilutleieselskapet kjører ut leiebil til deg.

 

Når leiebilen får motorstopp

Hvis du allerede har leid en bil og det er leiebilen som får motorstopp, er det bare å ringe til bilutleieren. Har du valgt et profesjonelt selskap, vil de hjelpe deg. De kommer ut til deg og vil ta seg av den ødelagte bilen, samt gi deg en ny leiebil, slik at du kan fortsette på reisen.

Noen bilutleiere, som for eksempel Bergen Bilutleie, arbeider hovedsakelig innenfor et visst område – i motsetning til de store utleieselskapene som har kontorer over hele Norge. Befinner du deg litt for langt borte til at bilutleieren selv kan komme å hjelpe deg, vil de som oftest være behjelpelige med å organisere noen lokale bilutleiere som raskt kan fikse en ny bil.

 

Er leiebil del av bilforsikringen?

Du bør sjekke bilforsikringen din for å se om den dekker behov for leiebil ved krasj eller motorstopp. En standard bilforsikring dekker som regel ikke leiebil, men om du har en god kaskoforsikring kan det være den inneholder leiebil i en gitt periode ved motorstopp.

Hvis bilen din fremdeles er under garantien du fikk da du kjøpte den, kan det være at bilforhandleren hjelper med leiebil ved motorstopp under denne garantien. Slike garantier varer gjerne i 5 år, men kan forlenges om du for eksempel opprettholder serviceplanen som er lagt opp av bilforhandleren.

Sjekk hvilke garantier du har på bilen din for å finne ut om du har rett på leiebil fra bilforhandleren din.

 

Har du fått motorstopp og trenger leiebil akkurat nå? Ta kontakt med Bergen Bilutleie, så vil vi hjelpe deg med leiebil!